Nyheter

Kulturhelg med allt från lyrik till hårdrock

Kulturhelg med allt från lyrik till hårdrock

Nyheter Det är verkligen några intensiva kulturdagar som ligger framför och som inleds med kulturtinget i morgon kväll.

Den kulturhelg som sedan följer innehåller det mesta man kan önska, från lyrik till hårdrock.

Hur det blir med det publika intresset återstår att se. Vid den här tiden på året måste vädret var lagom bra, inte för dåligt, inte för varmt och gott.

Redan på  fredag inbjuder Folkets Hus till biomaraton med bland annat en gratisföreställning för de allra yngsta på fredag förmiddag. Den lilla filmfestivalen kulminerar med den nya versionen av Djungelboken  på lördag eftermiddag. Då har det gått nästan 50 år sedan den senaste versionen, den som generation svenskar har vuxit upp med. Inte minst har filmmusiken blivit klassisk.

Vid den tidpunkten startar aktiviteterna i och kring Fenix-hallen. Det år så  som erbjuds är så omfattande att det blir svårt att få greppa alla de olika programpunkterna. Mängder av privatpersoner, kulturskolan, grupper och föreningar drar sitt strå till stacken med allt från konst och diktläsning till bilar i en generalmönstring av kulturlivet.

Rådet måste bli att gå dit , ströva runt och ta för sig. Varför inte avsluta med att del av lite diktläsning.  Dan Gustavsson som läser sin ”Metapoetisk naturlyrik” fram på kvällningen.

Den nio timmar långa minifestivalen i Fenixhallen invigs med Smålands trollstigar på eftermiddagen och slutar med Someons´ fram på nattkröken. Däremellan framträder storbandet, Fredrica Hylén, Anna-Maria Toftgård, Tofterydsrevyn, X-perience med flera.

Under eftermiddagen finns möjligt att ta del av kommunens offentliga konst med Lars Ljungqvist som sakkunnig ciceron.

På söndag flytta fokus söder ut till Skillingaryd med en kulturrunda med sammanlagt ått nedslagspunkter inom tätortens gränser. Den som vill upptäcka vad landsbygden har att erbjuda kan delta i eftermiddagens konstrunda. Sammanlagt håller elva besökspunkter öppet, några av dem i Vaggeryd, men flertalet på landsbygden.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *