Nyheter

Kulturhelgen står för dörren

Kulturhelgen står för dörren

Nyheter   I morgon börjar kulturhelgen i kommunen då kulturens alla sidor kommer visas upp runt om i kommunen.

 Kulturhelgen är ett återkommande tema i kommunen som anordnades för första gången 2008.

I år är det ett fullspäckat schema med allt från aktiviteter som måleri, origami och smyckesdesign till utställningar av foto, mynt, bilar, skulpturer och tavlor och information från många föreningar som Skilingaryds teaterförening och Götaströms fordonshistoriska sällskap. Man har även diktläsning och läsning ur Alfons Åberg för de yngre besökarna och servering av korv, hamburgare och vegetariska burgare.

Helgen börjar redan under fredagen då det är filmmaraton med start klockan 10.00 på Folkets hus i Vaggeryd.
På lördagen är det full fart och dagen startar med en guidad tur av Lars Ljungkvist. Man kommer då beskåda kommunens offentliga konst. 13.15 avgår en buss från Skilingehus och klockan 13.30 från Fenix 2. Vid 15 startar aktiviteter över hela Fenix 2 i Vaggeryd. Bland annat blir det musikfestival från 15.00 – 00.00.
– Alla medverkande musiker är jättepositiva, berättar Christer Sandén. Det är flera stora band som annars är dyra att se som man nu kan se gratis. 95% av de som uppträder är från kommunen.
Festivalen börjar med allt från aukustiskmusik och skönsång och vid 18.00 blir det en revy följt av lite mer fartfylld musik efter klockan 19.00.

Man har även lite nya ungdomsaktiviteter i år. Bland annat kommer man visa och få pröva på att måla med grafitti med kulturföreningen 330 Wärnamo. Man har även två DJs; Jacob och Robert som kommer spela.
– Kultur är ett sådant brett begrepp. Det innefattar så mycket, berättar Beata Vilkhed som varit projektledare.

Arbetet med kulturhelgen började redan i oktober och arbetsgruppen känner sig nu redo för helgen.
– Det är ett evenemang som erbjuder det mångfald. Både ute och inne, mat, musik och så klart gratis för alla.

Mer information finns HÄR

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *