Nyheter

Kulturpris till Elvira Seger

Nyheter Elvira Seger har tilldelats Piteå kommuns kulturpris.

Elvira Seger får kulturpris. Privatbild

Elvira är uppvuxen men är utbildad jazzmusiker i just Piteå. Det blir säkert besök hemma hos övriga familjen i Vaggeryd över julen men i januari väntar inspelning av skiva med sitt band Symphy´o. Elvira planerar som bäst en turné med denna grupp på nästan tio musiker från olika platser i landet.
– Sedan siktar jag på att flytta till Berlin för att lära mig tyska och kunna utöva min musik där. I Sverige är det inte lätt att leva inom konstnärliga former. Det är avsevärt lättare i Tyskland, säger 25-årig Elvira som kommer från en musikbegåvad familj. Ett par år yngre systern Oliwia går sista på sin utbildning till musiklärare. De har spelat tillsammans med flera framträdande och det kanske blir så även i framtiden.

Kulturpriset i Piteå är på 7.500 kronor och tidigare har Elvira tillsammans med systern bland annat fått pris musikpris i hemkommunen.

Elvira började som tioåring att spela saxofon men har fortsatt med piano, klarinett, tvärflöjt, orgel och sång. Numera handlar det om jazz och hennes band Symphy´o tror hon ska nå stora framgångar med. Elvira är producent, turnéledare med mera. Hon är helt enkelt den sammanhållande länken.

Till vardags jobbar hon en del på konserthuset i Piteå och där som receptionist. Framtiden kommer dock garanterat att handla om musik på kanske snart på heltid.

Dela


2 reaktioner på Kulturpris till Elvira Seger

Det känns som om det är ett bra tillfälle att gratulera Lars och Titti till ett bra jobb! Hoppas Elvira håller med, stort GRATTIS till dig också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *