Nyheter

Kulturskolan får tillskott

Nyheter Kommunstyrelsen beslutade att öka budgeten till Kulturskolan med totalt 270 000 kronor

Arkivfoto; Kulturskolan i Fenixhallen

200 000 kronor i budgettillskott år 2021 och 70 000 kronor för att köpa in instrument och teknisk utrustning nästa år beslutade en enhällig kommunstyrelse.

En motion ”Kulturskola för alla” lämnades in av Kenth Williamsson och Tuula Ingner (S) för ett år sedan och har nu fått genomslag. Motionen lämnades för att ge kulturskolan i uppdrag att få fler barn och ungdomar att kunna delta i verksamheten. Utredning har nu genomförts och kultur- och fritidsnämnden beslutade om vilka åtgärder som behövdes.

– Vi är mycket glada över den här hanteringen. Kultursidan kommer att få en större satsning i och med beslutet, säger en nöjd Kenth Williamsson (S).

Kulturskolans lokaler finns idag på Fenix 2 i Vaggeryd och där utövas det dans, musik, bild, form, drama och teater. Lokaler för musik finns också på Fågelforsskolan i Skillingaryd och musikundervisning erbjuds på alla skolor i kommunen. Intill Fenix 2 finns Fenixhallen som är en mulithall för både idrott och kultur med drygt 400 åskådarplatser. Kulturskolan vänder sig främst till barn och unga från årskurs två till och med gymnasiet. Dans erbjuds även för yngre deltagare. Totalt är det 320 elever inskrivna i Kulturskolan där musik är det som lockar mest där 210 elever finns. Dans ökar och har idag 80 elever. Konst och bild lockar 20 elever och drama/teater är ett tiotal elever inskrivna.

Kulturskolan hade en nettobudget på 3,5 miljoner kronor och därtill tillkommer elevavgifter på 360 000 kronor. Kostnaden per elev är 251 kronor och ligger nära rikets genomsnitt som är på 260 kronor. Av kommunens driftskostnader går knappt 0,5% till Kulturskolan.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *