Nyheter

Kulturskolan gör sommarturné

Nyheter Vid flera olika tillfällen under veckan har kulturskolans feriepraktikanter besökt Skillingaryd. Vi var på plats när barnen vid förskolan Bullerbyn fick se, höra och dansa med kulturskolan.

  [1/8]

Dans och sång såg Kulturskolan till att göra för förskolans barn  [2/8]

Staffan Boberg, kulturskolans chef, var nöjd med ungdomarna  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Olika spelningar för olika åldersgrupper. Så kan man summera kulturskolans feriepraktikanter som är ute på sommarturné med dans och musik.

– Vi har feriepraktik under tre veckor. Vi har satt ihop ett program för varje åldersgrupp, säger eleverna från kulturskolan som samtliga är 17 år.

På baksidan, i skuggan under trädet, tog barnen från förskolan Bullerbyn plats för att lyssna på Pippi och Rena Rama Ding dong. Barnen dansade efter elevernas anvisningar och det var en lyckad förmiddag i Skillingaryd, där Freja, Alexander, Ella, Tuva, Luka, Moa och Noelle från kulturskolan underhöll.

– Känner ni Pippi Långstrump? ”Ja”, ropar barnen. Vi ska spana efter herr Nilsson och sedan bygga ett tak. Sedan ska vi hoppa, därefter kalla på våra vänner, klappa händerna och vara med och dansa.

Barnen följde varje steg kulturskolans elever tog. Staffan Boberg, kulturskolans chef, sitter bredvid och följer eleverna.

– Eleverna har gjort ett program för gata/torg, sommarkul, äldreboende och för förskolan. De har gjort det här mycket bra och när eleverna har ett framträdande framför sig är det såklart roligare att öva också, menar Staffan Boberg som ser till att kulturskolans feriepraktikanter kommer ut på sommarturné.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *