Nyheter

Kupan planerar att öppna i mars

Nyheter Det var länge sedan Kupan vid torget i Skillingaryd var öppet. ”Det här är för tråkigt, men inget vi kan göra åt”.

Innanför skyltfönstret står tomtarna på rad

Innanför skyltfönstren står tomtarna på rad… i några dagar till.

– Det var jättelänge sedan vi hade öppet. Tror det var i november. Men några ringer till oss och vill handla och då kan vi öppna för dessa enstaka personer. Så förblir det så länge. Det är så tråkigt, men vi kan inget göra, säger Gunilla Göransson på Kupan i Skillingaryd.

– På måndag ska vi träffas och packa ner alla tomtarna. Vi har redan fått en låda med fler tomtar, så vi klarar julsäsongen om tio månader i alla fall. Vår förhoppning är att öppna butiken i mars månad. Många saknar affären och det här sociala är oerhört viktigt, inte minst för oss 30-talet personer som jobbar i affären. Vi träffas några stycken och dricker kaffe, men under sådana förhållanden att vi kan hålla rejält avstånd mellan oss. Vi är nästan 80 år allihopa, så vi får hoppas att vi är långt upp på listan när vaccinet kommer, så att vi kan öppna vår affär.

– Jag tror att vi gick back 87 000 kronor under förra året, det är ju det här med de fasta kostnaderna som vi inte kommer ifrån. Vi har fått halvmånadshyror under våren av HSB. Vi brukar alltid skänka 200 000 kronor till Världens barn. Men vi mäktade bara med 50 000 kronor under förra året. Men organisationen var väldigt tacksam för det de fick, det kändes mycket bra, berättar Gunilla som avrundar att när affären öppnar igen kanske det blir några enstaka fasta dagar i veckan.

– När vi kommer tillbaka ska affären vara storstädad, fräsch och vi har redan bestämt hur vi ska lägga upp det inför öppningen. Alla vill börja jobba igen, men vi får hoppas att detta är möjligt under mars månad, avrundar Gunilla.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Kupan planerar att öppna i mars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *