Nyheter

Kupan skänkte 200 000 kronor

Nyheter Kupan i Skillingaryd skänkte pengar till Världens Barn

Adventsljustakarna är redan framme hos Kupan och det är ordentlig åtgång. Hyllan bakom i bild har nu tömts och ska ge plats åt tomtar som börjar säljas från och med måndag

En av de alla välgörenheter Kupan i Skillingaryd skänker pengar till är ”Världens barn”. Vid helgens tv-sända gala kunde man se att Kupan skänkt 200 000 kronor, samma summa som förra året.

– Ja det stämmer att vi skänkt 200 000 kronor till ”Världens barn”. Förutom det har vi under året skänkt 200 000 kronor till Röda korsets katastroffond som delas ut i hela världen, 100 000 kronor till Tjernobylbarnen i Åsenhöga, 30 000 kronor till Tjernobylbarnen i Svenarum där pengarna går till en resa varje år. När barnen är här på somrarna så åker vi ut och bjuder de på korv och dricka, väldigt uppskattat och roligt. Vi skänker också närmare 10 000 kronor till äldrevården i Skillingaryd, berättar Lars Göransson på Kupan.

– Vi hoppas att vi slår försäljningsrekord i år, vi ligger redan nu 1,5 månad före oss och vi har de stora månaderna kvar på året. Det gör att vi kan skänka ännu mer pengar framöver till välgörenhet. Fantastiskt roligt, avrundar Lars.

Helgen som kommer jobbar strax över tiotalet med att plocka fram allt som hör till julen. För på måndag börjar tomtar, julgransdekoration, julbockar och juldukar att säljas. Allt till förmån för välgörenhet.

Taggar

1 reaktion på Kupan skänkte 200 000 kronor

Ett tack till er alla på Kupan och lite till oss som brukar handla där.Även ett tack till de som skänker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *