Nyheter

Kvarteret Tor tuffar på

Nyheter Husen reser sig mot skyn och det är stor aktivitet på byggarbetsplatsen

Kvarteret Tor

Ett av de största, kanske rentav det största, bostadsbyggnadsprojektet i Vaggeryds kommun börjar ta form. Det är i kvarteret Tor som de två första husen av sex totalt nu börjar ta form. Nu är huskropparna färdiga rent höjdmässigt och nu vidtar fortsatt byggnation för att ha lägenheterna inflyttningsklara den första april 2020. Det handlar om totalt 79 lägenheter varav 44 stycken är trygghetsboende i det hus som är åtta våningar. I det andra huset som blir sex våningar högt blir det 35 stycken traditionella lägenhetsboenden.

– Allt fungerar enligt planering, säger Satu Jonsson som är vd på Vsbo och tillägger att det varit stiltje i byggnationen under semestern förutom att murarna har jobbat på.

Enligt Satu Jonsson så har inga lägenheter släppts ännu och att det är bostadskön som gäller vid eventuellt tecknande. De ska ha ett stort bomöte den femte september, då alla hyresgäster bjuds in för information. Vid det tillfället ska man informera om Tor lite särskilt om hur det ser ut, vad som förväntas och inte minst besked om hyresnivåerna.

– Vi är inte klara med hyrorna ännu utan måste vara noggranna så att motsvarar den stora investering som vi har gjort, menar Satu Jonsson. Hon konstaterar att det är dyrt att bygga i högkonjunktur och kostnaderna för att bygga påverkas också av de rigorösa svenska byggnormerna.

De har redan fått signaler om att ett flertal i Vaggerydstrakten har sålt sina villor och ordnat ett tillfälligt boende för att kunna få en lägenhet i Tor. Enligt mäklare så är det fler på tur att byta sitt villaboende till lägenhet. Men det är inte bara äldre som är intresserade enligt Satu Jonsson. De har också många förfrågningar från yngre som kan tänka sig att bo i de nya lägenheterna.

Med tanke på den stora investeringen i Tor kommer det att dröja något innan nästa satsning kommer och de har redan två etapper kvar att bygga i kvarteret Tor, men det blir nog inte aktuellt med byggstart förrän 2021. Dessutom styrs bostadsbyggandet till en del av rådande konjunktur men än så länge är Vaggeryds kommun expansiv och i en utvecklingsfas.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *