Nyheter

Kvinna anhållen efter dubbla bränder i Hok

Nyheter Under måndagskvällen brann det både i en villa och senare försökte någon tända eld på en bil i Hok. En kvinna i 35-årsåldern sitter nu anhållen och polisen utreder ett samband mellan bränderna. – När det sker i så nära anslutning både tidsmässigt och geografiskt är det självklart att vi utreder ett samband, berättar polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Genrebild David Alin

Det första larmet från samhället kom klockan 20.10 och gällde en villabrand. Något som senare visade sig vara en brand på en altan. 47 minuter senare larmades räddningstjänsten igen och denna gång handlade det om en bilbrand.

I samband med detta fick polisen upp ögonen för en kvinna i 35-årsåldern som greps och anhölls under natten.
– Den här personen misstänks för att ha vandaliserat bilen och för att försökt tända eld på den, berättar polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Misstänks för försök till mordbrand

Altanbranden var på Spovstigen och händelsen med bilden utspelade sig på Jönköpingsvägen. Två gator som ligger nära varandra och nu utreder polisen om det finns ett samband.
– Vi har spärrat av två platser i Hok då vi misstänker att branden i villan är anlagd och vi utreder om det finns ett samband.

Åklagare Klas Lööf vill inte bekräfta att man utreder ett samband mellan bränderna.
– Vi utreder båda bränderna var och en för sig och i det ligger i att utreda om det finns ett samband. Just nu misstänks hon för bilbranden.

Ett inledande förhör har hållits och kvinnan misstänks för försök till mordbrand. Hon förnekar brott och åklagaren vill inte säga så mycket mer om det hela för stunden.
– Vi har precis sparkat igång utredningen har inte jättemycket information. Tekniker ska åka ut idag och sedan ska vi prata med brandskyddsmyndigheten gällande spridningsrisk med mera.

Ingen människa ska ha skadats i samband med händelserna.

Taggar

Dela


Läs mer

Villabrand i Hok – och en bilbrand
Efter bränderna i Hok – kvinnan frisläppt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *