Nyheter

Kvittad socialnämnd i odramatiskt möte

Nyheter Med anledning av rådande omständigheter tjänstgjorde färre ledamöter än brukligt i mötet

Arkivbild

Med anledning av coronaepedemins utbrott har Vaggeryds kommun beslutat sig för att genomföra sina möten med färre antal ledamöter än normalt, så kallad kvittning. När socialnämnden hade sitt sammanträde idag deltog sju ledamöter mot normalt elva stycken. För att inte ändra styrkeförhållanden tjänstgjorde fyra personer från femklövern mot oppositionens tre ledamöter. Fördelningen vara att moderaterna, centerpartiet, kristdemokraterna och miljöpartiet hade varsin ledamot. Oppositionen bestod av två socialdemokrater och en ledamot från sverigedemokraterna.

För att undvika några risker för smitta genomfördes mötet i kommunens sessionssal med gott om utrymme för ledamöterna att sitta på behörigt avstånd mellan varandra.

Dagordningen för mötet var odramatisk och inga voteringar genomfördes utan allt gick enligt de förslag som fanns från tidigare beredningar. En av de viktigare var det dokument som socialnämnden nu ska skicka till budgetberedningen inför kommande förhandlingar om budget för 2021.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kvittad socialnämnd i odramatiskt möte

Det förutsätter att man har fiber. Jag och Åkers Kyrkby har väntat i snart ett år. Vi blev låvade att detta skulle vara installerat i juni 2019. Jag är inte omodern, jag är bara inte inkopplad

Videomöten fungerar för andra kommuner, EU-ledamöter, statsministrar och presidenter. Men det fungerar kanske inte i Vaggeryds Kommun? De som inte kan närvara personligen kan ju faktiskt närvara på andra sätt. Om man är modern nog att ta till sig tekniken och nya idéer vill säga..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *