Nyheter

Kyrkan anordnar skidresa

Nyheter Betelkyrkan i Vaggeryd och Missionskyrkan i Skillingaryd anordnar skidresa för ungdomar på sportlovet. Nästa år går resan till Åre

Arkivfoto från årets skidresa. Foto; Henric Bornander

Henric Bornander, Skillingaryd, som tillsammans med busschauffören Mats Wisth, varit med på varje skidresa och för dessa två blir nästa år den 12;e resan.

– När man själv var i den åldern anordnades det ingenting från Skillingaryd och från kyrkans håll är det också en tanke att träffa och nå fler ungdomar, säger Henric Bornander.

De två första åren provade Missionskyrkan lite kortare resor, som gick till Sälen och Borlänge. I nio år har skidentusiasterna därefter besökt Trysil.

– Varför vi byter ställe inför nästa år handlar dels om att vi kyrkan som vi hade boendet i Trysil såldes och vi blev av med den möjligheten att hyra där och sen var vi nog lite sugna på att byta ställe också. Jag var på semester i Åre i somras och hittade en fin kursgård där de har olika rum i olika storlekar med plats för 4 – 10 personer i varje. Vi har lite finare boende nu, berättar Henric Bornander.

Mats Wisth sitter bakom bussratten, som sedvanligt, och Lina Rydén och Lollo Ahlner finns med på resan för andra gången och tjejerna står för marktjänsten.

– I början av våra resor var det fler familjer som följde med och det försöker vi åter att få. Minimiåldern är att man ska vara född 2006. Tidigare satte vi en ålder och då var det några som inte kunde följa med för att de fyllde senare på året. Någon övre ålder finns inte, menar Henric.

Betelkyrkan tog kontakt med Missionskyrkan för samarbete och nästa år ”hakar de på” skidresan.

– Kul att vi gör något tillsammans. Anmälan har öppnat och vi har fyllt bussen till hälften. Vi åker vecka 7, under sportlovet, samtidigt som Equmeniakyrkan i Vaggeryds resa går, avrundar Henric som ser fram mot en trevliga skidåkningsdagar i Åre tillsammans med kyrkans ungdomar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *