Nyheter

Kyrkan gav sig inte – det blir en tilläggsskylt

Nyheter Vid Missionsgatan i Skillingaryd är det parkeringsbekymmer. Här gäller enbart av- och påstigning. Nu har Missionskyrkan lämnat in en skrivelse till tekniska och vill ha ändring.

Missionskyrkan vill använda parkeringen

Missionskyrkan i Skillingaryd lämnade i november in en skrivelse till tekniska angående parkeringsbekymren vid Missionsgatan. I skrivelsens finns önskan om att placera en tilläggsskylt på skylten…

”Vi tycker att det är bra med 5 minuters parkering under dagtid på vardagar när skolan är öppen. Vårt förslag är ett tillägg som gör att 5 minuter gäller vardagar mellan 07-17. På detta sätt får vi åter tillgång till fler parkeringsplatser som ändå står tomma på kvällar och helger”.

Förvaltningssekreteraren på tekniska har svarat Missionskyrkan att ”de har sett över antalet parkeringsplatser och att de kan konstatera att det finns plats för de allra flesta bara man kan gå 50 meter till dit man ska. Fem-minutersparkeringar ska vara vara där det behövs vid skolor, stationer, vårdinrättningar. Tekniska kontoret har därför inte avsikt att tillmötesgå missionskyrkan i denna frågan”.

Svaret från förvaltningen var inte det Missionskyrkan ville ha. Kyrkan gjorde en ny skrivelse om att tekniska återigen skulle se över möjligheten att lägga ner lite jobb på att justera de lokala föreskrifterna och montera en tilläggsskylt som gör det möjligt med att effektivt hushålla med kommunens gemensamma parkeringsutrymmen. Nu har frågan varit på tekniska utskottets bord.

– Det här blev olyckligt. När man rättar till en sak blir det dåligt någon annanstans. Enbart av- och påstigning gjorde vi för skolans skull. Men kyrkobesökarna ska givetvis kunna parkera längre tid. Vi gör en ny lokal föreskrift, säger PO Toftgård (C) som är ordförande för tekniska utskottet.

Det gäller bara fem minuters parkering utanför kyrkan. En stund till...

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *