Nyheter

Kyrkan ställer om sin verksamhet igen

Nyheter Byraums pastorat och Skillingaryds församling ställer in en stor del av sina aktiviteter på grund av coronapandemin.

Arkivfoto; Tofteryds kyrka

Tillförordnad kyrkoherde Maria Åberg, Skillingaryds församling, informerar;

– Det är en coronapräglad tid och församlingen kommer inte undan ökade restriktioner. Vi stänger ner vår verksamhet och vi anordnar enbart gudstjänst och bön i våra kyrkor. Barn- och vuxenverksamheten tar paus. Vi hoppas att vi kan genomföra våra tre adventsgudstjänster som vi planerat i Skillingaryds, Åkers och Hagshults kyrkor. Barnkören kommer att medverka och med anledning av att vi pausar verksamheter vet vi inte om så blir fallet, men vi hoppas verkligen att de kan komma och sjunga för oss.

I Byarums pastorat har församlingen också fått anpassa sig.

– Med anledning av de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten pausar vi vår verksamhet med vissa undantag. Mötesplatsens café är stängt, matkasseutdelningen fortgår som vanligt. Gudstjänsterna kommer att spelas in och finnas att se på vår youtubekanal från och med söndag och efterföljande söndagar så länge det behövs. Vissa gudstjänster hålls som vanligt och därför ber vi våra gudstjänstbesökare att hålla sig uppdaterade via hemsidans kalender. I Svenarum kommer vi att hålla en fysisk gudstjänst imorgon eftermiddag, berättar Mikael Svenningsson, församlingspedagog i Byarums pastorat.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kyrkan ställer om sin verksamhet igen

Vi har gudstjänster i alla våra kyrkor i Skillingaryds församling. Imorgon 11 i Skillingaryd och 16 i Åker.

Barnkören i Skillingaryd har ingen verksamhet nu på grund av corona, fick sms om det då jag har barn som är med där och sjunger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *