Nyheter

Kyrkans avgifter fastställdes

Nyheter Vid kyrkofullmäktige i Skillingaryds församling beslutades om nästkommande års avgifter

Namnplattorna höjs nästa år. Arkivbild

En oförändrad kyrkoavgiftssats på 1,12 kronor för nästkommande år beslutades vid sammanträdet hos kyrkofullmäktige i Skillingaryds församling. 

Namnplattorna har under året kostat 2 900 kronor och höjs nu till 3 300 kronor den 1 januari. 

– Gravskötselavgiften blir också förändrad. Vi har tidigare haft avtal på 1, 5 och 10 år och vi tar bort 10-årsavtalet från och med nästa år. Inför nästa höst kommer vi att ta en diskussion med Byarums pastorat för att främja likvärdiga kostnader för gravskötsel så den blir lika i hela kommunen, menar Ulf Svenzon som är kyrkorådets ordförande. 

Kyrkofullmäktige beslutade att höja gravskötselavgiften från 1 300 till 1 500 kronor på ettårsavtalen och från 6 000 kronor till 7 000 kronor på femårsavtalen och höjningen beror framför allt på högre priser i samhället, både vad gäller plantor och drivmedel. 

En liten höjning av hyran av församlingshemmets lokaler i Skillingaryd gjordes också under sammanträdet där det noteras stora salen 700 kronor, lilla salen 500 kronor och källaren 400 kronor, där kostnaden är per dag. Församlingshemmet i Åker kostar från nästa år 600 kronor per dag och Hagshult 500 kronor per dag. Det finns också möjlighet att hyra dukar vid hyrtillfälle och då kostar varje duk 100 kronor. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Kyrkans avgifter fastställdes

Måste bara kommentera priset på gravskötsel!
Våren planteras det penséer och sommarplanteringar brukar vara begonior eller liknande och höst- och vinterplantering är några granriskvistar.
Omöjligt kan detta vara värt 1 500?
Och har man dessutom grus framför stenarna är det sällan rensat och krattat, vilket ingår i skötseln.
Vi har gravskötsel på ytterligare två kyrkogårdar och där är skötseln avsevärt mycket bättre och till en dessutom lägre summa.

Besviken och fundersam över vad summan innehåller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *