Nyheter

Kyrkobladsutdelare fick julklapp

Nyheter I veckan kunde kyrkobladsutdelarna i Skillingaryds församling besöka expeditionen för en liten julklapp

Ett kuvert till varje kyrkobladsutdelare

Joel Jonassen, församlingspedagog, berättar mer.

– Det har varit lite speciellt i år kan man säga och vi har många äldre som hjälper till att dela ut våra kyrkoblad. Vi tog beslut att det senaste bladet, som delades ut för någon vecka sedan, fick gå via postens försorg. Vi vet inte riktigt om den här utdelningen som nu var senast var kommer att fortsätta. Det får vi återkomma till, säger Joel Jonassen vid Skillingaryds församling och berättar att det närmare 35 personer som har hjälpt till att dela ut kyrkobladen i kommuninvånarnas brevlådor under året.

Innan varje jul bjuds kyrkobladsutdelarna tillsammans med kyrkorådet på en jultallrik i församlingshemmet. Eftersom läget är som det är fanns det ingen möjlighet till detta i år. Istället ringde Joel, eller skickade ut sms, till samtliga att en julklapp fanns att hämta på expeditionen.

När tidningen är på plats möter vi Erik Sjöberg och pudeln Percy.

– Percy är alltid med när vi ska någonstans. I redaktionskommittén är vi nog en handfull personer och jag har för mig att manusstoppet för nästa kyrkoblad var i februari, kommenterar Erik Sjöberg och får medhåll av Joel Jonassen.

Lennart Fritz kommer innanför dörren på pastorsexpeditionen.

– Jag delar ut ungefär 35 kyrkoblad och det är området Pukarp jag är ansvarig för. Jag saknar gemenskapen med att träffa folk vid brevlådan, kommenterar Lennart Fritz från Stjärnebo.

Fotnot: Vad som julklappen innehöll vet kyrkobladsutdelarna på torsdag. 

Kyrkobladsutdelning i Kyllås en fin försommarkväll. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *