Nyheter

Kyrkogårdsvandring i Svenarum stundar

Nyheter Till helgen blir det kyrkogårdsvandring på Svenarums kyrkogård där Roger Andersson och Jan Andersson berättar om intressanta livsöden.

Vi har sökt upp herrarna och frågat vad de ska berätta om under lördagen.

Roger Andersson:

– Jag ska berätta om min morfar Herbert Slätt och hans far Anders Johan Slätt. Anders Johan var en man som hade en dröm. Det var tack vare den drömmen som jag bor på Södra Torarp. Anders grav finns inte kvar men han är begravd i Svenarum.

Ingemar Ingefjäll gjorde en släktforskning och med hjälp av hans forskning fick jag uppgifter ända ner till 1600 talet. Så långt bak i tiden ska jag inte gå men Anders Johan hade ett speciellt livsöde.

– Även min morfar Herbert som jag levde upp tillsammans med, vi bodde grannar och det kanske är därför jag blev bonde. 

Jan Andersson:

– Jag hade tänkt att prata om byn Bårestorp och jag tänkte börja från 1961 för det var då vi flyttade dit och fram till 1972. Mycket kommer att handa om grannarna Elof och Runa Säll som levde fram till 1972. Jag kommer att berätta en del också om Svenarum och min skolgång där. Jag gick i första till sjätte klass där och jag slutade 1972 så det blir en bra gräns att sluta vid. 

– Det blir berättelser om flera personer som ligger begravna i Svenarum och om Elof och Runa som är begravna i Byarum. Egna upplevelser och någon skröna kanske det blir också.

Roger Andersson till vänster och Jan Andersson till höger ska tala under lördagens kyrkogårdsvandring i Svenarum.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *