Nyheter

Kyrkoherde Ingemar öppnade traditionsenligt fullmäktige

Nyheter Tio minuter innan ordinarie sammanträde fanns kyrkoherde Ingemar Persson i politikernas talarstol under kvällens fullmäktige i Folkets hus, Vaggeryd.

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

– Det är en tradition att bjuda in olika samfund från vår kommun, även om det kan tyckas vara kontroversiell, säger Robert Alkemark (S) kommunfullmäktiges presidie och berättar vidare att ”det ingår inte i ordinarie sammanträde därför vi börjar lite tidigare då det ska vara frivilligt att lyssna”. 

Ingemar Persson, kyrkoherde vid Skillingaryds församling fanns på plats under kommunfullmäktige och innan platsen i talarstolen togs berättar han: 

– Det är första gången under mitt yrkesliv som jag är med under ett kommunfullmäktige, tror nog minsann att Vaggeryds kommun är unika i sitt slag. 

För kommunfullmäktiges ledamöter berättade kyrkoherde Ingemar: 

– En legendarisk präst i Göteborg var också ledamot i fullmäktige och även ordförande i densamma. Han var en av två präster som tillsammans grundande Göteborgs statsmission. Två präster som hade en grund i kristen tro. 

– Vi har en fantastisk unik mötesplats. Att vårda relationen mellan kommunen och kyrkorna måste vara viktig för alla parter. Alla goda krafter behövs. Inte minst behövs kyrkorna för välfärd och folkrörelse i alla åldrar. Räkna med kyrkorna. Medmänsklig engagemang. Guds välsigna er och välgång till ert viktiga arbete i kommunfullmäktige, avrundar Ingemar. 

Ingemar Persson tackades för att ha inlett årets kommunfullmäktiges Alkemark och hälsades också välkommen till kommunen. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kyrkoherde Ingemar öppnade traditionsenligt fullmäktige

Ingen alls hoppas jag. Det är ingen predikan eller förkunnelse heller, däremot kunde man ju visa respekt för sina medmänniskor och sätta sig i salen och lyssna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *