Nyheter

Laddad kulturhelg väntar

Nyheter På lördag och söndag arrangeras årets kulturhelg i kommunen både med traditionell runda och utställning

Den traditionella konstrundan bjuder på bildkonst inom olika tekniker, hantverk, skulptur till historiska utställningar. Konstnärernas egna utställning finns i Skillingaryd; Gamla polishuset, Artillerigatan, Församlingshemmet, Rönngatan, Storgatan, Harfall, Gamla Uppåkra, Pukarp och NBV-lokalen utöver utställningen i Skillingehus. I Vaggeryd går rundan till Nöthult, Boarpsvägen, Snuddebo, Målen, Byarum Lassabygget och Bäck.

En samlingsutställning kommer att ha öppet i Skillingehus där 22 olika utställare kommer att ha verk som visar deras konstinriktning.

Vid den nyinredda ”Vinden” Mofas Hus på Smedjegatan i Skillingaryd kommer sju utställare att finnas under helgen.

– Vi är glada att kunna genomföra den traditionella konstrundan med hänsyn till de effekter som Covid-19-pandemin orsakat. Kulturen är en viktig del i allas liv och framför allt nu mer än någonsin. Att få uppmärksamma och uppmuntra allmänheten till att våga komma ut och njuta av både natur och konstupplevelser. Vi ber dock att besökarna har tankarna kring försiktighet med att hålla hjärtat varmt, huvudet kallt och händerna rena, säger konstutskottets ordförande Tuula Ingner (S).

Arkivfoto; Konstutställning på Vinden, Smedjegatan i Skillingaryd

Taggar

1 reaktion på Laddad kulturhelg väntar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *