Nyheter

Lägenhetsbyggnation dröjer

Nyheter Lång bostadskö gör att kommunbor väljer att flytta till annan ort. När kommer lägenhetsbyggnationen igång i våra tätorter?

Lägenhetsbrist i våra tätorter

Det är en stor efterfrågan på lägenheter i kommunen, kön är lång och bristen på lägenheter är stor i båda våra tätorter. Hur jobbar vårt kommunala bostadsbolag med framtida byggen?

– Detaljplanen vid Smultronet i Skillingaryd beräknas vara klar hösten 2021. Vi har tyvärr inga lediga lägenheter i Vaggeryd heller för tillfället. Vi diskuterar just nu flera alternativ både i Vaggeryd och i Skillingaryd, säger Vsbo vd Satu Jonsson.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Lägenhetsbyggnation dröjer

Storhetsvansinne? Se över fritidsanläggningarna i kommunen innan vi släpar in fler människor som kommer bli djupt besvikna över att anläggningar/föreningar inte mäktar med fler invånare som är aktiva på sin fritid. Vilket är naturligt 2020!

Det är bra att VSbo tittar på flera alternativ och det vore bra om även de privata hyresbostadsbolagen också visade intresse för nybyggnationer. En bra hållbar bostadutveckling kräver samverkan mellan de allmänna och den privata marknaden. Kommunen måste växa så vi kommer upp till 20000 invånare om den skall överleva som egen självständig framtidskommun.
I t.ex. Jönköping ser kommunen till att fördelning sker mellan hyres och insatslägenheter samt mellan kommunala, privata och koperativa bostadsbolag. När skall politiken blir densamma i vår kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *