Nyheter

Lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda på 13 år

Nyheter Vaggeryds kommun noterar i maj den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan november 2008.

Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar på en nedgång i arbetslöshet bland utlandsfödda i Vaggeryds kommun med 3,9 procentenheter. Arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land låg i maj på 10,2 procent.

Läs mer om arbetslösheten bland utlandsfödda längre ner i den här texten.

Under maj månad rapporterade Vaggeryd en total arbetslöshet på 3,9 procent. Det är en minskning jämfört med samma tidpunkt i fjol med minus 1,3 procentenheter. . Även i Jönköpings län sjunker arbetslösheten .

Sett till antalet personer betyder det att 284 av 7 282 invånare i åldern 16 till 64 år i Vaggeryds kommun var inskrivna som arbetssökande (96 färre än i maj i fjol).

Det är 13:e månaden i följd som arbetslösheten i Vaggeryd är lägre än den var under samma tidpunkt året innan. Sedan april 2021 har arbetslösheten gått ner från 5,7 till 3,9 procent. Den nuvarande arbetslöshetsnivån är därmed den lägsta sedan juni 2019. 

Vaggeryd hade redan tidigare lägre arbetslöshet än snittet i hela Jönköpings län och nu växer klyftan (3,9 procent i kommunen, jämfört med 5,3 procent i hela länet). Habo har den lägsta arbetslösheten i länet (3,0 procent), medan Nässjö har den högsta (8,0 procent). För att Vaggeryd skulle komma ner i samma arbetslöshetsnivå som Habo skulle 66 personer behöva sysselsättas.

Malmö är den kommun som har högst arbetslöshet just nu (12,4 procent) i landet som helhet, medan Kungsbacka har den lägsta (2,7 procent).

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


1 reaktion på Lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda på 13 år

Hur många är då ”anställda” på AME? Hur ser den ökningen ut sedan 5 år tillbaka i tiden? Antar att meningen med AME är att människor ska göras ”anställningsbara” för att sedan slussas ut till arbetslivet? Den frekvensen skulle ju vara oerhört intressant att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *