Nyheter

Lägsta elpriset på två månader

Nyheter Elpriset i elområde 3, som merparten av Vaggeryds kommun tillhör, sjunker i morgon torsdag till 0,21 kronor per kilowatt per timma. Det är det lägsta dagspriset sedan den 15 januari.

Arkivbild

Dygnspriset på el är i morgon, den 13 april, 0,21 kronor i elområde 3 på den nordiska elbörsen Nordpool. Jämfört med i dag sjunker elpriset med 0,24 kronor per kilowattimme.

Hushåll och företag i Vaggeryd med timdebiterade avtal betalar som mest 0,33 kronor per kilowattimme mellan klockan åtta och nio då timpriset är som högst.

Även om elpriserna i morgon alltså är förhållandevis låga så har de stigit under de senaste två åren. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,11 kronor per kilowattimme och nådde aldrig högre än 0,65 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 0,67 kronor per kilowattimme, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 1 krona per kilowattimme.

Under det senaste året har det varit markanta skillnader i pris mellan de fyra olika prisområdena. I elområde 4, i morgon, ligger priset på 0,33 kronor i snitt med 0,91 kronor som max, medan elområde 1, elområde 2 och elområde 3 har lägst pris.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *