Nyheter

Lämnar positivt besked för högre hyreshus

Nyheter I januari månads arbetsutskott beslutades att flytta fram frågan om två högre hyreshus intill Jönköpingsvägen i Vaggeryd till kommunstyrelsen.

Ansökan om att ändra tidigare detaljplan där högre höjd på fastigheterna intill Jönköpingsvägen önskades. I varje fastighet planeras 11 – 13 lägenheter.

– Det här är svårt när man ska tillåta högre höjder utmed Jönköpingsvägen. Vi fick en bra dragning av stadsarkitekten och alla var överens. Vi lämnar ett positivt besked som ger möjlighet till fler våningar, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Parkeringsnormen ska gälla också och man får tänka till att man ska följa även denna. Vi kände oss nöjda så här långt och det var viktigt att lyssna på planarkitekten.  Vi var tveksamma innan till den här höjden, men vi kunde godkänna det här och stå bakom beslutet, menar Kenth Williamsson (S).

– Vi jobbar också med en parkeringsnorm och vi behöver ett rättesnöre. Det går åt utrymme även om vi har fossilfria bilar då även laddstationer kommer byggas, berättar Gert Jonsson (M).

Kenth Williamsson (S) menar att man sneglat på andra kommuners parkeringsnorm och när byggt parkering i källaren så tas inte så mycket yta till anspråk i övrigt, där annars ytan på tomten kan vara ett problem. ”Vi har ett förslag framåt på parkeringsnorm och då ska man följa detta. Vi kände oss nöjda så här långt. Det är viktigt att lyssna på planarkitekten”.

– Någon ska bygga till en hyra hyresgästen kan betala. Vem ska betala? Ytterst är det hyresgästen, menar Gert Jonsson (M) och får medhåll av Kenth Williamsson (S) och kommentarer ”Vi har ett otroligt intresse för lägenheterna i vår kommun och vinden är i ryggen”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *