Nyheter

Lämnar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Hans-Göran Johansson (C) är inne på sitt trettonde år som kommunstyrelsens ordförande i Värnamo kommun. Men ett fjortonde kommer det inte att bli. Detta meddelar han sitt parti och allmänheten idag, onsdag.

Hans-Göran Johansson lämnar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Arkivfoto

 – Det är med stolthet som jag ser tillbaka på åren som kommunstyrelsens ordförande. Vi har under dessa år bland annat utvecklat Värnamo som en landsbygdskommun genom bland annat bredbandsutbyggnad och landsbygdsdialoger och drivit flera utvecklande projekt såsom Gummifabriken med flera för kommunen viktiga framtidssteg. På det stora hela har det varit roligt att driva kommunens utveckling tillsammans med partikollegor och vänner i Alliansen, även om tuffa tider har kommit och gått som det gör i samhället.

Beslutet att inte kandidera i nästa val har vuxit fram och Hans-Göran Johansson anser att tidpunkten att lämna sina uppdrag är väl vald. För hans egen, partiets och efterträdarens bästa.

– Det är lagom att nästa person är på plats när det är ungefär ett år kvar till valet. Då hinner personen sätta sig in i uppdraget, det var en möjlighet jag själv fick och jag tycker det är bra.

Det är Centerpartiets krets i Värnamo som föreslår en kandidat som sedan väljs in av kommunfullmäktige. Det interna nomineringsarbetet är redan igång, men där är Hans-Göran inte delaktig.

– Jag tror att efterträdaren kan väljas av kommunfullmäktige i april månad. Beroende på den valda personens arbetssituation så är jag kvar tills han eller hon kan tillträda.

Källa: Pressmeddelande från Centerpartiet Värnamo

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *