Nyheter

Landsbygdens fiber är nära

Nyheter I östra delarna av kommunen har grävningen påbörjats och i västra delen har nu anslutningsavtalen skickats ut till boende.

Äntligen är det dags för styrelsen för Västra fiberföreningen att sätta igång det praktiska arbetet med projektet. Det innebär grävning, installation och driftsättning. Planerad driftstart är om en månad och nu jobbar styrelsen med att förbereda det praktiska arbetet, till vem det ska grävas och när, upphandla tjänster och material som projektet kräver.

– Vår förhoppning att delar av nätverket redan under hösten skall vara klart att ta i bruk, säger ordförande för Västra fiberföreningen Bengt Dahlqvist.

Bengt berättar vidare att projektet är uppdelat i tre delprojekt där det finns ett nodområde. Där noderna ska placeras är Åker, Bondstorp och Möcklahult. 700 nätanslutningar ska få plats i noderna och när första pengen ska betalas, 5 000 kronor, ställs det till sin spets hur många anslutningar det blir i slutändan.

– Vi har nu i dagarna skickat ut anslutningsavtal och dessa ska skickas till mig i två exemplar, givetvis påskrivna, senast 1 september. Det är mycket viktigt att föreningen får in anslutningsavtalen snarast så vi kan planera framdriften, säger Bengt.

– Äntligen, är Therese Fornstål, Linnås, första kommentar när fibergrävningen kommer på tal.

I Östra fiberföreningen har grävningen börjat och ligger ungefär ett halvår före andra fiberföreningen i sitt arbete. Mycket arbete har lagts ner i föreningarna vad gäller detaljprojektering och kulturinventering.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *