Nyheter

Landsbygdsfiber dyrare i juli

Nyheter Det lönar sig att gå med i fiberförening nu. Om två månader kostar det 50% mer i anslutningsavgift

Vet man inte om man ska ha fiber eller inte på landet är det snart hög tid att bestämma sig. Fiberföreningarna har satt ett slutdatum för anslutningsinteckning. De fastigheter som inte är medlemmar efter detta slutdatum kommer kommunen att gå in och teckna upp.

Men om man nu som fastighetsägare skulle ångra sig är det bättre att göra det innan juli månad. För till kommunen får man betala mer om man vill ansluta sig senare.

– Vi i kommunen har lovat att betala anslutningsavgifter till fiberföreningarna för de fastigheter som inte har gått med. Om man som fastighetsägare vill ansluta sig är det bäst att göra det nu. Om kommunen säljer sin anslutning, och man inte är med i fiberförening, kostar det 30 000 kronor, säger Ulf Abrahamsson (C).

– Det handlar om 106 fastigheter på landsbygden. Vi har bestämt summan för senare anslutning här i kommunstyrelsen nu och den kommer indexuppräknas. Vår uppmaning är givetvis att gå med nu innan fiberföreningarnas slutdatum, meddelar Kenth Williamsson (S).

Kommunfullmäktige bjöd på fibertårta och firade bidragsmiljonerna

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *