Nyheter

Landsbygdsskolorna får idrottsundervisning

Nyheter Multifunktionella lektionssalar och idrottsundervisning är något som kommer att satsas på ute vid kommunens landsbygdsskolor där även kommande elevantal prognostiserades.

Arkivfoto från invigningen av Hoks skola november 2017

Elevantalet framöver har barn- och utbildningsnämnden följt via befolkningsprognoser och även på landsbygden ökar eleverna och utbyggnader planeras och/eller renovering.

– Vi jobbar vidare med att få till idrottsundervisning på alla landsbygdsskolor där vi satsar även på en multifunktionell sal där eleverna kan ha undervisning i både slöjd, musik och bild, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– I Byarum blir man år 2025 50 elever i skolan där det idag är 37 stycken, så där får vi se över lokaler. I Svenarum räcker skolan till, men är slitna och behöver renoveras, berättar Jenny Larsen (KD).

I Hok finns i nuläget ingen ytterligare, än den som redan är planerad, utbyggnad i Hok fram till 2025. I Klevshult kommer man, enligt befolkningsprognosen, att vara ungefär de 30-talet elever man är idag.

– Vi kommer att omdisponera lokalerna i Klevshult så att det blir en multifunktionell lektionssal även där. I Åker är lokalerna slitna och arbetsmiljön är undermålig, så där kommer vi också att rusta upp lokaler, menar Jenny Larsen (KD).

Tidigare beslut gäller att landsbygdsskolorna ska vara F – 3. Men innan detta träder i kraft måste Sörgårdsskolan i Skillingaryd och nya F – 6 skolan vid Götafors vara klar för att kunna ta emot landsbygdseleverna. Landsbygdsskolorna benämns som Byarum, Bondstorp, Klevshult, Svenarum och Åker. Hoks skola, Hjortsjöskolan, Sörgårdsskolan ska vara F – 6 oh Götafors skola ska bli enbart en förskola framöver.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *