Nyheter

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Idag var flaggorna hissade utanför Skillingehus. Landshövdingen Helena Jonsson, Länsstyrelsen, var på kommunturné.

Från vänster Helena Jonsson, Annika Hedvall, Kenth Williamsson, Anneli Wirtén (länsråd) och Gert Jonsson  [1/4]

Helena besöker alla kommuner i länet. Idag var det Vaggeryds kommuns tur.  [2/4]

Flaggorna var hissade  [3/4]

Alla var nöjda med besöket. "- Tillsammans krokar vi arm och håller ihop landet, säger Gert"  [4/4]

– Jag har ett mycket positivt intryck av Vaggeryds kommun. Vi har tittat på hur hela kommunen växer, invånare, näringsliv, skola, omsorg och kommunens genomtänkt integration, börjar landshövdingen berätta när vi träffar henne i nämndrummet vid Skillingehus.

Helena Jonsson, tidigare förbundsordförande för LRF, började sin tjänst som landshövding i mitten av januari och är nu ute på ”kommunturné”.

– I mina tidigare uppdrag har jag varit involverad i både vatten, miljö, jordbruk, integration, jämställdhet och försvar och just nu lär jag mig allt med en statlig inramning, menar Helena.

– Vid vår träff idag har vi unikt tillfälle att berätta om vår kommun och vilka utmaningar vi har, säger Annika Hedvall, kommundirektör.

– Här kan vi kroka arm och göra saker tillsammans. Länsstyrelsen är spindeln i nätet och vi ska hjälpas åt att hålla ihop hela Sverige, kommenterar Gert Jonsson (M) kommunalråd.

– Länsstyrelsen är en viktig del för oss. Myndigheten har kunskapen och vi har någonstans att vända oss till, avslutar Kenth Williamsson (S) oppositionsråd.

Taggar

Dela


1 reaktion på Landshövdingen besökte kommunen

Var finns EU-flaggan utanför Kommunhuset?

Alla andra kommuner har EU-flagga, men har inte

Vaggeryds kommun någon?

Kommuninvånare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *