Nyheter

Länsstyrelsen ger råd: Kan jag få ekorren att flytta

Nyheter På länsstyrelsens hemsida finns råd om om vad man ska göra om man har vilda djur på tomten, djur som kan orsaka besvär eller om man hittar ett vilt skadat djur… En ekorre har boat in sig i mitt hus, kan jag få den flytta?

Ekorre. Läsarbild

En ekorre har boat in sig i mitt hus, kan jag få den flytta?

Det bästa är att jobba förebyggande och täta ingångar till fastigheten så att ekorrar inte kan flytta in. Skulle du behöva skrämma bort eller försöka få ekorrarna att flytta ska detta ske med så mycket hänsyn som möjligt. Till exempel kan du testa att hänga upp en trasa indränkt i stark parfym vid ingångshålet. Då kan ekorren ta ungarna med sig och flytta någon annanstans.

För att förebygga skada får du under hela året jaga ekorre som kommer in på gård eller i en trädgård och där kan orsaka skada eller annan olägenhet. Detta gäller på tomten oavsett om du är jakträttshavare eller inte. Om du själv inte är jägare får du fråga en granne som jagar alternativt prata med en jaktorganisation på din ort som kan hjälpa till med kontakter. Bor du inom detaljplanelagt område får du inte använda skjutvapen utan tillstånd från polisen. Kommunen kan också ha jägare och dessa har vanligtvis skottlossningstillstånd i tätbebyggelse

Källa: Länsstyrelsen Jönköping 

Taggar

Dela


1 reaktion på Länsstyrelsen ger råd: Kan jag få ekorren att flytta

Hur gör man med mullvad? Vi har haft problem sedan förra hösten, många stora högar uppgrävda i gräsmattan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *