Nyheter

Länsstyrelsen ger råd: Vildsvin bökar sönder min tomt

Nyheter På länsstyrelsens hemsida finns råd om om vad man ska göra om man har vilda djur på tomten, djur som kan orsaka besvär eller om man hittar ett vilt skadat djur… Vildsvin bökar sönder min trädgård, vad gör jag?

Arkivbild

Vildsvin bökar sönder min trädgård, vad gör jag?

Bästa sättet att skydda en trädgård från att bökas sönder av vildsvin är att sätta upp ett vanligt staket eller ett lågt elstängsel med två-tre trådar runt trädgården. Vildsvinsstammen regleras genom jakt. Om du själv inte är jägare får du fråga en granne som jagar alternativt prata med en jaktorganisation på din ort som kan hjälpa till med kontakter. Bor du inom detaljplanelagt område får du inte använda skjutvapen utan tillstånd från polisen.

Källa: Länsstyrelsen Jönköping 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Länsstyrelsen ger råd: Vildsvin bökar sönder min tomt

Vi har på en radio dygnet runt i växthuset som ligger nära skogen. Tidigare kom de var och varannan natt men nu har vi inte haft någon på snart 1 år

Jag gör som djuren – markerar revir genom att kissa längs med tomtgränsen. Har fungerat i flera år. Vildsvinen är inne i grannarnas trädgårdar och på åkrarna runt omkring, men inte hos mig!

Jag fick fyra vildsvin i trädgården, natt efter natt. Efter att jag skjutit en av dem, den svartvit-fläckiga, höll de sig borta. De lär sig lätt vad som är farligt.

Jag använder kiss. Har inte haft dem inne på tomten på 7 år och de går 10 meter från tomten och äter.
Kisset visar att detta är ditt och de respekterar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *