Nyheter

Länstrafiken startar förmiddagstur från Hok

Nyheter I december startar en busslinje från Sävsjö via Hok till Jönköping

Det har varit ett önskemål sedan länge från boende i Hok med en buss mot Jönköping på förmiddagen. Som det är nu finns en avgång vid 07.10 och nästa går från Hok 11.20. Länstrafiken har fått önskemål med en busstur mittemellan dessa tider.

Tidigare var det ett hårt tryck på bussen 07.10 vilket innebar att det sattes in en förstärkningsbuss från Hok vid den tiden. Nu har Länstrafiken fått påtryckningar från Hok att den förstärkningen inte krävs längre så då kunde de se över om det gick att se över turlistan från Hok till Jönköping.

– När vi fick dessa signaler började vi titta på möjligheter att lösa frågan, säger Joakim Eriksson som är trafikplanerare på Länstrafiken. Han berättar vidare att de kunde lösa frågan genom att ta bort förstärkningen vid 07.10 och istället förlänga en morgontur som går från Sävsjö till Vrigstad att köra hela vägen till Jönköping.

– Så från den 10 december, när tidtabellen justeras kommer vi att starta en busslinje som går från Hok 08.25 mot Jönköping. Han fortsätter med att de är glada att kunna möta önskemålet med en buss som bättre passar de som arbetar i butik eller pluggar på Högskolan.

Boende i Hok är glada över utvecklingen och väntar nu på en översyn som ger någon tur även på helgerna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *