Nyheter

Lapp på luckan i Bondstorp

Nyheter Julkonserten i Bondstorp kyrka på lördagskvällen med Gota Stream Big Band och Skillingaryds Manskör samlade en helt fullsatt kyrkolokal.

Ja, faktum är att arrangörerna tvangs sätta lapp på luckan redan en kvart innan det var dags för sockenrådets representant Pelle Philip att hälsa välkommen. Tack vare arrangörernas goda improvisationsförmåga kunde dock tiotalet eftersläntrare beredas ståplatser på orgelläktaren.

Förmodligen hade arrangörerna inte räknat med en sådan uppslutning en mörk lördagskväll två veckor före jul när duggregnat hängde i luften och Nobelfirandet i Stockholm upptog nationens intresse. Men icke desto mindre hade 200 personer sökt sig till Bondstorpskyrkan den här aftonen.

På något sätt är det ett slags ödets ironi att en konsert med andaktsstund i Bondstorp samlar mer än fullsatt kyrka, några månader efter att den ordinarie gudstjänstversamheten i sockenkyrkan efter flera hundra år slutligen nått vägs ände eftersom den ordinarie gudstjänstverksamheten inte ansågs vara tillräckligt välbesökt!

Pelle Philip inledde och avslutade konserten där Henrik Ulfsax ledde andaktsstunden och där Mats Ogell på ett förtjänstfullt sätt skötte konferencier-uppdraget. I rampljuset hamnade också Andreas Ljung och Stefan Aronsson som hade fått uppdraget att sjunga O Helga Natt och som genomförde det på ett hedervärt sätt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *