Nyheter

Lära av varandra

Nyheter Under måndagsförmiddagen var förskolorna stängda i kommunen

Närmare 90 % av barnen mellan 3-5 år i kommunen går på förskola och idag har kommunens förskolelärare varit på utbildning.

– Vi hyr inte in någon föreläsare utan vi lär av varandra istället. Om man inte har föreläst själv har man haft möjlighet att gå på tre föreläsningar under förmiddagen och eftermiddagen har använts att på respektive förskola reflektera och diskutera det man hört på förmiddagen och funderat på vilket vis man kan omsätta det i sin egen praktik., säger Kerstin Nordenstam på Remida.

Flera avdelningar föreläser och berättar om sitt arbete för att inspirera andra. Digital teknik är i fokus och kommer snart som ett tillägg i förskolan läroplan.

– Det har skett genom kollegialt lärande, där vi delar erfarenheter med varandra. Under flera års tid har förskolan arbetat med nätverk som form för fortbildning och vi har märkt att den praktiknära kompetensutvecklingen gör att det går lätt att omsätta nya tankar och idéer i sin egen praktik, inflikar Kerstin.

– Flera arbetslag i vår kommun har deltagit och berättat om sin verksamhet och även kommunens IT pedagoger. Det har också funnits möjlighet att besöka Miliseum och lyssna till museipedgog Elin Ljungqvist, allt för att bli medveten om vilka resurser vi har i vår egna kommun.

Lära av varandra

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *