Nyheter

Lär känna din hembygd

Nyheter SPF seniorerna gjorde studiebesök på Mejeriet.

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Det blev ett mycket uppskattat studiebesök då SPF Seniorerna i Vaggeryd besökte äldreboendet Mejeriet i Skillingaryd. Äldresamordnare Maria Jigåker var ciceron och berättade om verksamheten i huset. Det är trygghetsboende, särskilt vård- och omsorgsboende, kallat SÄBO och några platser inom LSS. Hyresgästerna har tillgång till välfärdsteknik som till exempel hotellås och sensorer i golven.

Maria Jigåker visade ett intressant bildspel och redogjorde för historien bakom Mejeriets tillkomst. Det var mejeri på tomten från 1938 till 1969 och sedan har det varit lite olika verksamheter på fastigheten, till exempel Jannes MC-service.

Mejeriet byggdes 2020 och utöver ytor för äldreomsorgen finns det restaurang, aktivitetslokaler och kontor för viss del av socialförvaltningens administration. Maria Jigåker ansvarar för träffpunkt Mejeriet och motsvarande verksamhet finns vid Navet i Vaggeryd där Anita Jonsson är ansvarig. De båda äldresamordnarna arbetar dessutom med frågor kring anhörigstöd.

Lennart Andersson tackade Maria Jigåker för det intressanta studiebesöket och därefter följde en rundvandring både inom- och utomhus.

 

Text & Foto SPF Seniorerna

Taggar
SPF

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *