Nyheter

”Lär känna din hembygd”

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd avslutade våromgången i studiecirkeln ”Lär känna din hembygd” med ett mycket intressant industribesök hos Isakssons Metallindustri i Hok.

Ett bra sätt att lära sig sin hembygds företag  [1/4]

Intressant berättelse om företaget  [2/4]

Intresset var stort  [3/4]

Patrik Isaksson berättar en historia om Isakssons Metallindustri  [4/4]

Bröderna Patrik och Joel Isaksson är idag ägare till familjeföretaget i tredje generationen. Tillverkningen består i huvudsak av automatsvarvade metallkomponenter som underleverantör till i första hand lantbruksmaskiner, personhissar och inom möbelindustrin.

Verksamheten startade redan 1947 av deras farfar Valter Isaksson i Bredaryd och efter ett antal år i Bratteborg blev det 1963 etablering i Hok, där företaget vid olika tillfällen byggt ut lokalerna. Maskinparken har under åren succesivt moderniserats och består huvudsakligen av olika former av automatsvarvar. 1982 tog sonen David Isaksson över företaget och de nuvarande ägarna tillträdde 2013.

Patrik Isaksson visade runt i tillverkningslokalerna och ett tjugotal seniorer fick en ytterligare intressant inblick i ett verkstadsföretag i vår kommun. Nästa studiebesök blir i augusti då Byarums Bruk visar upp sin tillverkning.

 

Text och bild: SPF Seniorerna Vaggeryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *