Nyheter

Larmplaner är förstärkta

Nyheter Under extremvädret som råder har Rädd Sam F gjort en mängd åtgärder och förbereder för skogsbränder. Vi har fått en pratstund med kommunens räddningschef Fredrik Björnberg.

Arkivfoto

– Vi dubblar styrkan direkt i första läget när vi vet att det är brand i ”det fria”. Varje station har även en extra vattenenhet. Vi har också lagt ner extra tid på ledningsresurser vilket gör att vi är ska komma åt bränderna snabbt. Vi har gemensamt i Rädd Sam F förberett ett stabsarbete där extra ledningsenheter finns tillgängliga, säger Fredrik Björnberg, räddningschef i Vaggeryds kommun.

– Helikopterförberedelser är gjorda för att tidigt komma upp och ut för att vattenbomba och brandflyget kör kontinuerligt i länet från morgon till kväll. Vi följer väderprognoserna noga så att vi kan anpassa oss, ”torråskan” som kommer utan regn är ett bekymmer för oss, menar Fredrik Björnberg.

Eldningsförbud råder fortfarande och tipsen Fredrik ger allmänheten är att man tänker sig mycket noga för vid eventuell grillning hemma i trädgården och att man är noga med släckning efteråt. Samt att man absolut inte får slänga glödande cigarettfimpar i skog och mark.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *