Nyheter

Lars ser glasklart på livet

Nyheter Mångsysslaren och tidigare Göteborgaren Lars Liljegren fann lugnet i Åker där han specialiserat sig på fönster, ytterdörrar och massage.

Lars Liljegren flyttade från Göteborg till Åker och startade Skillingaryds Fönstermontage

Lars Liljegren har en gedigen bakgrund med försäljning-, lager- och industrijobb i Göteborgsområdet. Han hade en önskan att få komma ut på landsbygden.

– Min sambo är uppvuxen på landet och vi började se oss om efter en sommarstuga som låg max två timmar från Göteborg. Vi hittade stugan i Åker, den såg mysig ut och vi åkte hit och köpte den helt enkelt. Året var 2009 och tanken var att stugan skulle vara vår sommarstugan. Men… vi blev väldigt förtjusta i omgivningen. Vi gjorde en helomvändning och bestämde oss för att flytta till metropolen Åker 2011, börjar Lars berätta.

Mångsysslaren Lars märkte snart att det var ”svårt att komma in” här som nyinflyttad och tog kontakt med en äldre vän i Göteborg som jobbade med snickerier och fönstermontage. 

– Jag jobbade hos honom i Göteborg fram till 2016 och även på Smålandsvillan i Vrigstad, men jag kände att jag kan ju det här och kontakterna har jag så 2017 startade jag firman Skillingaryds Fönstermontage. Merparten av mina jobb är fortfarande i Göteborgstrakten, men det hade såklart varit kul att kunna utveckla det på min hemmaarena och få snurr på det, men det gäller också att få tag på några arbetskamrater. Jag är själv i firman för närvarande och hyr in arbetskraft när det behövs. 

Lars kommer från hantverkarfamilj och tar sig an det mesta

– Jag har specialiserat mig på fönster och ytterdörrar. Jag gör även mindre snickerier. Kommer från en hantverkarfamilj och fått lära mig det mesta, säger Lars och ler.

Då energipriserna är skyhöga märker Lars att allt som numera handlar om isolering, energi och solceller går oerhört bra och fastighetsägarna inser att man kan spara pengar på att investera i bland annat fönster och ytterdörrar.

Fönsterna som Lars monterar görs i Vetlanda och har också en prisnivå som passar smålänningar.

Hur är jobbet som fönstermonterare?
– Det är inte bara det att byta fönster. Det tar några år innan man kan kalla sig duktig inom branschen. Gäller att få in det estetiska, lyssna på kunden och hitta det bästa alternativet. Det roligaste med jobbet är såklart kundkontakten och att man lär känna mycket folk. Var dag är inte sig lik. Att styra över sig själv är det bästa och att man kan vara, och är, flexibel. Det gillar jag skarpt, säger Lars som mycket väl skulle kunna tänka sig en liten verkstad i Åker för sin verksamhet framöver.

Vad gör Lars när inte fönster monteras?
– Tränar mycket och våra hundar tar mycket av min fritid. Jag är väldigt sportintresserad. Jag tillbringar mycket tid hos Bitte på gymmet där jag också är verksam som massör. Vi gjorde ett bra val att bli smålänningar. Vi trivs jättebra i Åker och det är verkligen ett lugn jämfört med stressad storstadspuls…

I det 180 år gamla och sneda huset i Gisslaköp tog sig Lars an ett fönsterbyte. – Ja, här var det en utmaning att få till det, konstaterar Lars när sista finliret görs.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Lars ser glasklart på livet

En skicklig fönstermontör. Ångrar inget att vi anlitade Lasse.
Smidig att ha att göra med. Rekommenderar den som går i fönsterbytetankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *