Nyheter

Lediga villatomter i Skillingaryd finns

Nyheter I Vaggeryd bokades lediga hustomter upp snabbt men i Skillingaryd och Klevshult finns några kvar.

Arkivfoto

Just nu inventerar kommunen vad för lediga tomter som finns och de nyttjanderättsavtal som gått ut läggs ut på nytt.

– De tio tomterna på Västra strand gick direkt och Götarps Hage är fulltecknad. Arbetet med detaljplanerna vid Östra Strand i Vaggeryd har påbörjats här under försommaren. När man tecknat ett nyttjanderättsavtal har man sex månader på sig att ansöka om ett bygglov. Nyttjanderättsavtalet är kopplat till personnummer eller organisationsnummer, så man kan inte teckna sig för fler än en tomt under samma tid. Men har man sökt bygglov och fått det, betecknas det som man köpt tomten, och då kan man boka upp sig för ny tomt igen, berättar Tina Blomster samhällsutvecklare.

Hon berättar vidare att tomterna i Klevshult och Skillingaryd finns kvar. Nya detaljplaner jobbas det med och det tar ungefär 1–2 år från start till att det är en klar detaljplan.

– Underlaget kan vara blöt, dålig bärighet, myndighet som går in och säger att det finns naturvärde, skyddat vatten med mera. Det är beroende på allt det här som vi inte riktigt vet hur lång tid en detaljplan kan bli verklighet. Vi skickar alltid detaljplaner till Länsstyrelsen och Lantmäteriet bland annat för samråd, avrundar Tina Blomster.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Lediga villatomter i Skillingaryd finns

Jag är positiv till att det byggs men inte till ett gemenskapsboende på östra strand!
Vem vill ha all trafik, massa folk, tillhörande trafik,insyn på ett villa område, där vill man att det ska vara lugnt och privat.
Det var även tal om gemensam parkering, vem vill inte kunna ha en garageuppfart att nyttja, köra in i garage för hjulskifte,fix,värmeförvarning, bära in kassa efter shopping etc.
Skulle politiker själva vilja ha ett privat boende eller ett gemenskaps område, det är ju inte så att vi har knytis med grannarna direkt!
Tänk om!

Och varför envisas kommunen med att köra. Slogan som ” bo i Vaggeryd ” då marknadsför ju bara en ort i kommunen. Hur svårt kan det vara att skriva istället. Bo i Vaggeryds kommun. Eller har kommunen en dold agenda.

Det bör nog vara betydligt bättre urval om ni ska locka nya invånare till kommunen. Dessutom kanske det finns de som redan bor här som vill ha bättre urval när de ska bygga. Tänk den otäcka tanken att det blir de 400 jobben på Aditro som ni tror. Var ska de bygga och bo? Man blir inte imponerad av hur framsynta ni är i er planering.

Fantastiskt att en del kan spå i framtiden. Det tar som det står att det tar 1-2 år och det blev klart med Adrito för ett par veckor sen och tror inte någon kommun får fram tomter på den tiden! Se positivt att vi lyckas knyta till oss etableringar. Bra jobbat av kommunens tjänstemän som jobbat/jobbar med detta, naturligtvis är politiken med och jobbar på sitt håll! Fundera lite på vilka vi ”slåss” med om etableringarna.

Ni hade väl inte ens förhoppningar att Stigamo skulle generera några nya kommuninnevånare eftersom det är en sådan eftersläpning i planeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *