Nyheter

Lekotek på biblioteket

Nyheter I dagarna startade Skillingaryds bibliotek sitt Lekotek där man förenar läs, lek och låna.

Kajsa Folkesson på biblioteket berättar:

– Det finns 26 dräkter att prova och låna och de passar barn från förskoleåldern upp till lågstadiet. Det finns många olika djur men även sagofigurer som prins, prinsessa och den stora stygga vargen. Till varje dräkt följer en påse med en bok som handlar om djuret eller figuren, läs boken och lek sagan.

– Biblioteket har ju ett demokratiuppdrag som handlar om att jobba efter barnkonventionen som tar upp olika rättigheter som du har som barn. En del handlar om att barn har rätt till lek, vila och fritid.

– Det kan ju vara kostsamt om barnen ska vara utklädda och det är inte alltid man har fantasi att komma på en egen utstyrsel. Då är det bara att komma hit och låna. Det behöver ju inte handla om att gå på kalas eller maskerad utan bara vara roligt att ha att leka hemma med ett tag. Rollekar är språkutvecklande för barn för de pratar och tränar när de går in i en roll och leker.

– Alla är givetvis välkomna att komma och låna. Både privatpersoner och förskolor. Det kan ju vara jätteroligt för en förskola när man har ett speciellt projekt.

Kajsa Folkesson i det nystartade Lekoteket.  [1/3]

En drake kan man klä ut sig till. Tillsammans med dräkten följer en bok om just draken.  [2/3]

Det finns många dräkter att välja mellan.  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *