Nyheter

Lena är nya platschefen

Nyheter Sedan tre månader är Lena Andersson nya chefen på Rasta i Klevshult

Lena Andersson är nya chefen på Rasta i Klevshult

Lena Andersson som bor utanför Skeppshult pendlar numera till Klevshult till sin nya arbetsplats. Rasta. Hon har tidigare varit restaurangchef och jobbat på eventföretag samt haft en egen restaurang med inriktning på vilt i Hylte.

– Mina föräldrar har ett eget viltstyckeri, så jag startade en egen restaurang med inriktning på viltkött, börjar Lena berättar när vi träffar henne på Rasta.

Annonsen som Rasta hade lagt ut under sommaren var hotellansvarig, men hon blev även platschef ”på köpet”.

– Det här är en utmaning och jag tror starkt på att man ska utmana sig själv för att växa. Det var hotelldelen som lockade mig och så fick jag restaurangen på köpet och det är fantastiskt roligt, säger Lena.

Klockan 08.00 börjar Lena sin arbetsdag i Klevshult under vardagarna men det blir även lite helgjobb när verksamheten kräver och behöver det.

– Jag börjar en runda på morgonen och hälsar gomorron till mina arbetskamrater och chaufförerna som är här och äter sin frukost. Därefter går jag upp till hotellet och går igenom vad som hänt sedan kvällen innan och vad som kommer att ske under dagen, in- och utcheckningar och städschemat. Vi har hotellbokning på alla sajter och vi har en bra beläggning hos oss. Jag tycker personligen att man ska känna sig sedd och hörd på jobbet, det är viktigt för mig att uppmärksamma alla våra 30-talet anställda. Under förmiddagen är det en del administrativt som ska göras men under lunchen står jag gärna i kassan för det bästa och det roligaste är såklart kundkontakten och att ge service. Kvällspersonalen kommer på eftermiddagen och då går vi igenom de rutiner som ska göras och se till att de följs. Om det är någon större bokning på hotellet behöver vi förbereda frukosten på restaurangen. Vi satsar på personlig service och har bemannat upp hotellreceptionen.

– Det jag brinner för är marknadsföring och att se till att synas. Jag ser gärna att ortsbefolkningen kommer hit och äter hos oss, de finns i närheten varje dag och den personliga kontakten är den viktigaste. Vi satsar på det mysiga och familjära här i Klevshult och vi välkomnar bygdens föreningar att arrangera sammankomster hos oss, säger Lena.

Lena, som aldrig tidigare jobbat i en koncern, har fått god hjälp av alla inom Rasta.

– Här finns stöttning och hjälp hela tiden. Just när man varit egen och sitter med bokföringen och det är ”jag mot världen” känns det bra att nu ringer jag upp ansvarig och får hjälp. Koncernen är väldigt måna om personalen och det är helt fantastiskt. Cheferna svarar och är alltid nårbara, det är en platt organisation, trots att det finns många Rasta i Sverige.

– Det bästa med att jobba här är kundkontakten och den fantastiska personalen som verkligen tagit emot mig med öppna armar, avrundar Lena med ett stort leende.

Fotnot; Det vi inte visste om Lena; Tävlat i Stockholm med sina hemmagjorda älgburgarna. Blev tvåa och slagen av ”tuppburgaren”. Första priset var en resa till New York och andra priset var korvbröd….

"Den personliga servicen är absolut viktigast", säger Lena om sitt nya jobb i Klevshult

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *