Nyheter

Lena Landin blev mästare i färgklassen

Nyheter Lena Landin är årets fotograf 2018 i färgklassen hos Skillingaryds Fotoklubb.

1. Lena Landin  [1/12]

2. Egert Fransson  [2/12]

3. Egert Fransson  [3/12]

4. Masttias Bokinge  [4/12]

5. Lena Landin  [5/12]

6. Egert Fransson  [6/12]

7. Lars-Olof Nilsson  [7/12]

8. Carina Grimborg-Svensson  [8/12]

9. Lars-Olof Nilsson  [9/12]

10. Lena Landin  [10/12]

11. Mattias Bokinge  [11/12]

12. Lena Landin  [12/12]

Det var prisutdelning i samband med klubbens årsmöte. De tolv finalbilderna hade bedömts av Huskvarna Fotoklubb.

Resultat och juryns motivering:

1:a plats Foto Lena Landin
Söt och fin är det första vi tänker, när vi ser den här bilden. Här kan fotografen vara stolt, för det är en mycket fin bild. Mycket bra ögonkontakt med barnet, som har en fin posé/kropshållning och ett nyfiket ansiktsuttryck. Extra plus för de 3 löven runt barnet som ger lite liv åt den annars trista asfalten. Bra exponering till och med i den vita klänningen och bra skärpa samt fint placering där barnets hals inte skärs av gräslinjen. Snyggt med träden som ger djup i bilden.

2:a plats Foto Egert Fransson
Mycket fin skärpa och fina färger med ett läckert genomlyst vingparti på fågeln. Vi tänker på Nils Holgersson… Fågeln ser så mjuk och ren ut, som ett sagoväsen, dessutom fint placerad mot den mörka suddiga skogen, och fågeln skär inte horisontlinjen, vilket varit mindre bra.

3:e plats Foto Egert Fransson
Humor är det första vi ser i denna bild. Den stora stora fågeln som kikar ner på den mindre, men den är mycket vacker med en baslinje och en diagonal genom huvudena på fåglarna. Skärpan bra och exponeringen förträfflig. Några av oss störs av oskärpe-linjen rakt upp genom den lilla fågeln

Placering 4: Foto Mattias Bokinge
Här har fotografen med hjälp av skärpedjup, koncentrerat bilden på ett fint sätt. Milda behagliga färger i en mjuk färgskala bidrar till harmoni. Fint med yta framför fågeln, så den har en rörelseriktning framåt uppåt. Behaglig oskärpa där färgtonen känns helt rätt.

(5) Foto Lena Landin
En härligt kall bild med värme i. En bild med ett mycket fint färgomfång i kalla men ändå varma färger.

(6) Foto Egert Fransson
Perfekt pose av en fjäril, som spänner ut vingarna över en blomma med praktfulla färger. Fin skärpa och intensiva praktfulla färger. Oskärpan är behaglig utan att oskärpefläckarna blir dominanta utan här ramar dom snyggt in huvudmotivet.

(7) Foto Lars-Olof Nilsson
En humoristisk bild med många detaljer att betrakta, från bilen, fallskärmen och till badmadrassen som vilsamt flyter.

(8) Foto Carina Grimborg-Svensson
En skarp koncentrerad bild med milda behagliga färger, samt med både en linje och en cirkel i bild. Bra skärpa och fin exponering samt en lugn och harmonisk bild utan störande inslag.

(9) Foto Lars-Olof Nilsson
Harmonisk bild med lugn och ro i bildytan, där en ensam vandrare, tar sig fram längs en lugn och fridfull strand. Inga störande element (utom ett pixelfel vid trädet).

(10) Foto Lena Landin
En praktfull bild över ett praktfullt landskap, där dimman ligger i skogslandskapet, vi fascineras över de två rökplymerna i bakgrunden och undrar vad som gör denna effekt/rök. Slående vackert med den solbelysta delen i förgrunden som ger värme i bilden.

(11) Foto Mattias Bokinge
Vacker tidlös bild med ett fint djup i, här har vi bäde förgrund , mellanparti och bakgrund. Härligt dimma som ger bilden en trolsk stämning. Några tyckte bilden var lite för dov och dystermörk, medan andra menade att det gav den en mer trolsk stämning. Bra balans i bildytan.

(12) Foto Lena Landin
Siluettbild på kalvar/kor är något vi aldrig sett innan, men här har fotografen bestämt att visa siluetterna och gjort en sådan bild. Vissa av oss störs lite av att bakgrunden går upp över ryggen på djuren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *