Nyheter

Lena Landin vann i svartvitt

Nyheter Skillingaryds Fotoklubb har haft avslutning på säsongen 2020 och segrare i den svartvita klassen om Årets bild 2020 blev Lena Landin.

Ettan. Foto: Lena Landin  [1/3]

Tvåan. Foto: Carina Carlin  [2/3]

Trean. Foto: Joakim Norgren  [3/3]

Två kom Carina Carlin och trea Joakim Norgren. I poängjakten vann Carina Carlin med 55 närmast före Mattias Bokinge, 54 och Egert Fransson, 49

Orsaken till den sena finalen vara coronapandemin. Normalt har man finalen vid årsmötet i januari men i år flyttades årsmötet till i dag den 26 september.

Gotlands Fotoklubb var jury och ger följande summering för de tre främsta bilderna.

Årets svartvita bild 2020. Ekan.

En avskalad, stämningsfull och välkomponerad bild. Bilden innehåller alla komponenter för-, mellan- och bakgrund. Geometrin finns där med diagonalen på plats. Dimman framhäver bryggan, ekan, bojen och vasstråna i förgrunden. Speglingarna i den spegelblanka vattenytan och tillhörigheten båt brygga bidrar till den lugna harmoniska stämningen. En trevlig detalj är kedjan i fören på ekan som speglar sig i vattenytan. Fin gråskala. En av juryns medlemmar tycker att bilden är som tagen ur den första lärobok för fotografer som han läste 1965. Vinnaren gratuleras.

Plats 2. Harar i motljus.

Hararna tecknas skarpt mot en diffus bakgrund och en oskarp förgrund. Motljuset gör att konturerna av hararna ”glöder”. Varje hårstrå framträder tydligt.

Plats 3. Snödrev.

En vacker vinterbild med vindpinade snöformationer. Motljuset skapar en grafisk effekt. Här är det kallt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *