Nyheter

Lennart fick stipendium: ”En riktig folkbildare” 

Nyheter Vid Studieförbundet Vuxenskolans årsstämma på Nässjö träcentrum fick Lennart Fritz motta 2022 års stipendium ur Einar Haags stipendiefond.

Vid Studieförbundet Vuxenskolan Jönköpings årsstämma delades Einar Haags stipendium ut till Lennart Fritz. Bild: Pressbild

Lennart Fritz har en lång gärning inom folkbildningen.  Han har varit ordförande i bland annat LRF:s lokalavdelning, Föreningen Store Mosse Nationalpark och senast i SPF Skillingaryd. Lennart är en stor folkbildare med hjärtat på rätta stället. Han värnar om alla, ser alla och låter alla vara delaktiga. 

Lennart hade i många år en studiecirkel på Sörgården för de ”gamla” LRF-medlemmarna. De som deltog fick en minnesvärd och glädjande stund. Nu leder han en studiecirkel om Gamla Skillingaryd. Den betyder mycket för deltagarna. Lennart är en profil som människor litar och lyssnar på. Han är och har varit en av de bästa ambassadörer som SPF och självklart SV kan ha.

Ordförande Gunilla Hjelm presenterade stolt den verksamhet som genomförts i alla kommuner runt om i vårt län under det gångna året.

– Studieförbundet Vuxenskolan gör skillnad för människor i samhället och nu lägger vi ett verksamhetsår bakom oss för att ta nya tag inför 2022, säger avdelningschefen Siv Fransson.

Källa: Pressmeddelande från Studieförbundet Vuxenskolan

Taggar

Dela


2 reaktioner på Lennart fick stipendium: ”En riktig folkbildare” 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *