Nyheter

Levnadshistorier på pränt

Nyheter Arbetet med årets upplaga av boken ”Mellan Härån och Rasjön” har startat.

Arbetsgruppen som den här träffen består av Lars-Henrik Olsson, Linnéa Hugosson, Camilla Appelqvist, Lennart Davidsson och Kerstin Axelsson.

Det är fyra hembygdsföreningar som tillsammans sammanställer texter från bygden. Bondstorp, Svenarum, Tofteryd/Haghult och Åker är de socknar det handlar om. Författarna kan i princip vara vem som helst som har en berättelse att förmedla som hänrör de nämnda socknarna. Tanken är att vi vid varje möte ska vara en representant från varje förening.

Arbetet med den första boken startade 1978 då den första boken gavs ut.

– I bland kan det komma människor som har en intressant historia att berätta, men säger att jag kan inte skriva. Då kan vi erbjuda oss att skriva om någon vill berätta. Även om man har en skriven berättelse som man är osäker på så hjälper vi till med det, berättar Linnéa Hugosson från Skillingaryd.

– Vi vill gärna få in mer material till vår bok och det finns ju jättemånga människor som skulle kunna skriva, berättar Kerstin Axelsson som är med på sitt andra möte.

– Många är lite blygsamma och tänker att deras berättelse inte är något speciellt men det kan finnas intressanta historier som aldrig blir berättade på det sättet och det är ju synd, fortsätter Linnéa Hugosson.

I början av november kommer årets bok att börja säljas, lagom till jul och brukar vara en uppskattad julklapp.

Fotnot:
Har du någon intressant historia kan du skicka din text till:
appelqvist.70@hotmail.com. Manusstopp: 15 september.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *