Nyheter

Liberaler dryftade boende- och skolfrågor

Liberaler dryftade boende- och skolfrågor

Nyheter Liberalerna Skillingaryd/ Vaggeryd höll sitt årsmöte den 22 februari i Magnisa stuga.

14 medlemmar deltog i mötet, ett möte som inleddes av Anders Svensson, samordnare för ensamkommande flyktingbarn.

Anders berättade om sin yrkesbakgrund och hur flyktingsituationen är för närvarande i Vaggeryds kommun. Han delgav också deltagarna sin vision om framtiden.

Årsmötet  leddes av ordförande Thore Ohlsson, som bland annat redovisade den politiska verksamheten under det gångna året. Liberalerna som tidigare hette Folkpartiet har haft fyra sammanträden under året, samt 10 gruppmöten. Tillsammans med övriga partier i 5-klövern har man haft 2 heldagskonferenser.

Till ordförande omvaldes Thore Ohlsson. Övriga i styrelsen är Magnus Thelin vice ordförande, Ulf Storck, kassör, Ann-Christin Holmgren, sekreterare, Ewa Magnusson, medlemsansvarig samt Atcha ”Salle” Adinda. Ersättare är Malin Gustavsson.

Många frågor diskuterades. En av dem var skollokalfrågan och Liberalernas ställning när det gäller nybyggnation av lågstadieskolor respektive högstadieskola samt placeringen av dessa.

När det gäller skollokalfrågan så vill Liberalerna markera sin syn på dessa frågor, där man vill bygga två F-3 skolor i stället för en högstadieskola i Vaggeryd,  genom att lämna en skriftlig reservation i BUN.

– Det blir förmodligen ett beslut om byggande av högstadieskola och då vill vi att man tar fram en konsekvensbeskrivning av placeringen på denna. Förslag finns ju även på olika placeringar vid Fenix eller på ”Sintektomten”.
En annan viktig fråga som diskuterades är nybyggnation av flera bostäder i kommunen, noterar man.

Årsmötet poängterade vikten av att man måste få till stånd någon typ av byggnation på Fåglabäcksområdet. Vidare tycker Liberalerna också att man kan titta på ”Gärahovsområdet” för nybyggnation av villor i Vaggeryd. Man anser det också viktigt att man ser över hur man kan bygga på flera ställen än i Vaggeryd och Skillingaryds tätorter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *