Debatt

Liberalerna vill mycket…

Liberalerna vill mycket…

Debatt Liberalerna i Skillingaryd/Vaggeryd debatterar olika frågor.

Man vill att det satsas på följande:

• Att bostadsbyggandet ska komma igång i HELA vår kommun. Det är viktigt att bygga i båda tätorterna och på landsbygden. Vi ska växa överallt. Nya bostadsområden att satsa på kan vara Fåglabäcksområdet (nygammalt) och området norr om Sturegatan i Skillingaryd samt Yggenområdet, söder om Byarum och Östra strand i Vaggeryd. Trygghetsboenden ska också byggas, först i Skillingaryd på Mejeritomten och senare i Vaggeryd också.

• Att ungdomsverksamheten ska komma in i nya lokaler så fort som möjligt, i både Skillingaryd och Vaggeryd. Det är våra ungdomar värda.

• Att Vaggeryds simhall ska rustas upp under nästa mandatperiod för att kunna fortsätta att ha en god service för kommunens invånare. Införandet av söndagsöppet är en del i denna service.

• Att barn och unga i vår kommun ska få den bästa skolgången att uppbringa. Vi står inför en stor förändring/byggnation när det gäller skollokaler i vår kommun. Vår uppfattning är att små enheter i de lägre årskurserna är att föredra, men har accepterat att en 7–9-enhet byggs.

Däremot vill vi inte binda upp oss vid en placering. Vi vill först se för- och nackdelar med en placering vid Fenix kontra placering i närheten av sim- och sporthallen, till exempel den så kallade Sintektomten, innan vi tar ett beslut.

Atcha Adinda (L)

Ewa Magnusson (L)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *