Nyheter

Lika lite nederbörd som förra maj

Nyheter 14 milimeter regn har fallit under maj månad visar statistiken från reningsverket i Skillingaryd. Kommuner i länet inför bevattningsförbud, men här hos oss gäller "normala nivåer" trots mycket låg nederbörd.

Solglasögon har behövts i maj månad. Arkivbild

Statistiken från Skillingaryds reningsverk visar att det har kommit 14 millimeter regn i maj månad, senaste tillfället det regnade var den 11 maj och då kom det 5 millimeter regn. Förra årets maj månad var det samma siffra, 14 millimeter. Den kan läsas här.

Medeltemperaturen klockan 08.00 har varit 13 grader i Skillingaryd. Finns att läsa här.

– Vi mätte grundvattennivåerna i våra råvattenbrunnar i Skillingaryd och Vaggeryd förra veckan. Grundvattnet är ungefär 40–50 centimeter högre än vid samma samma tillfälle föregående år. Så det är nära ett ”normalt år”, säger Teo Magnusson Bejving som är VA-chef i Vaggeryds kommun.

– Jag anser inte att det är aktuellt att gå ut med bevattningsförbud i nuläget. Beslut om förbud ska endast göra om det är kritiska lägen, detta för att förbudet annars riskerar att förlora sitt syfte och budskap och kommer troligtvis att ignoreras i framtiden, avslutar Teo.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *