Nyheter

Lilli-Ann ordnade sommaravslutning

Nyheter Igår lånade bibliotekarien Lilli-Ann Bertilsson, Gräshult, nästan ut sin sista bok i Hagshult. Två gånger till är det öppet i juni, men under fredagskvällen bjöd hon på sommarfika

Hela familjen Bertilsson  [1/8]

Lilli-Anns hembakta kakor  [2/8]

Barnen fick skriva i en bok som senare skulle lämnas till Lilli-Ann som slutar efter många, många år  [3/8]

Barnen fick boktips  [4/8]

Christian och Caroline fixar till det sista och Göran är på väg in och ladda kaffebryggaren  [5/8]

  [6/8]

"Ja, jag vill ha biblioteket kvar"  [7/8]

Lilli-Ann Bertilsson har varit ansvarig för biblioteket. Nu återstår enbart två fredagskvällar  [8/8]

Det bjöds på sommarfika, boklotteri och visor samt även boklåning förstås. Hela familjen Bertilsson hade slutit upp i församlingshemmet för att koka kaffe och se till att boklånarna fick smaka Lilli-Anns hembakta goda kakor. Under två timmar var det sommaravslutning i församlingshemmet som skulle avrundas med att Jonathan Granefelt spelade visor i den fina sommarkvällen.

– Jag vet inte om det är någon som tar över. Jag hoppas verkligen. Det jag vet är att jag har öppet två kvällar till i juni men sommaravslutningen passade bra här innan sommarlovet tar vid för bygdens barn. Jag förväntar mig inte att förvaltningschefen besöker oss ikväll, men bibliotekschefen skulle titta förbi, säger Lilli-Ann medans hon tar emot lånade böcker från Boda.

En lista sitter uppsatt på biblioteksväggen som sedan ska lämnas över till ansvariga i Skillingehus. Unga och gamla skrev på listan, såklart. Ute serverades kaffe, saft, bullar och kakor. Lilli-Anns man Göran ansvarade för kaffekokningen.

– Jag har haft egentid tidigare på fredagseftermiddagarna, men nu blir det annat, säger Göran och skrattar.

I biblioteket hade Anita Sjöholm åkt ända från Fryele för att låna böcker ”Vi hoppas att vi får ha biblioteket kvar” kommenterar Anita och lånar nya böcker av Lilli-Ann innan fredagsfikat skulle intas.

Lilli-Ann passar på att tipsa om en bok genom bibliotekets fönster. Under gårdagskvällen var hela familjen samlad vid sommaravslutningen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *