Nyheter

Linus julkalender: 17 december

Nyheter Vi presenterar Linus Perssons julkalender som innehåller skivor till kaffet med både Perrolf och disponent Bringesjö

Skrev för några dagar sedan att Carola besökte Finnvedens redaktion i Kärnan i Värnamo. En kort tid senare flyttade vi till andra lokaler vid Kyrktorget, i Pingstkyrkans fastighet.

Vi hade besök av flera intressanta personer och jag vill nämna några.

Vi hade redaktionsmöte på Movalla i Skilingaryd och vi pratade om hur vi skulle kunna marknadsföra oss.  Jag kläckte idén att vi skulle ringa till Bertil Perrolf som sände dåtidens populära radioprogram Skivor till kaffet. Mina kollegor tyckte att idén var vansinnig. Men jag stod på mej och det slutade med att Ylva Larsson skulle ringa Perrolf. Mycket riktigt, han ville komma till Värnamo. 

Perrolf med medhjälpare hyrde in sig på hotell Skillingehus. Genom min morbror Lennart Johansson fick vi möjlighet att hyra in oss på officersmässen. Birgitta Bunnstad och mamma Ingbritt ordnade en god middag med rådjur som huvudingrediens. Bertil inmundigade en del starka drycker och trivdes som fisken i vattnet.

Dagen efter var han inte lika pigg, han satt mest på balkongen och andades mycket. Tiden närmade sig inspelningstid och jag undrade hur det skulle gå. Men när Stockholm anropade Perrolf tog han mikrofonen, pratade, var hur pigg som helst. Han beskrev den böljande, grönskade och fina Apladalen även om han inte såg något av den. 

När det var min tur att önska skiva, så önskade jag O store gud med Märta Svensson. Det kom en sång med Märta och Viktor Klimenko. Har sökt denna länge, men inte hittat. Läser du detta Märta får du gärna höra av dej.

En annan ”fin” gäst var dåvarande landshövding Gösta Gunnarsson. Förutom landshövding var han vice ordförande i presstödsnämnden och ville informera sig om vår verksamhet.

En dag stötte jag på skillingarydsprofilen disponent Arvid Bringesjö på stan. Jag bjöd med honom upp till redaktionen. Det var endast Marianne Hyll som var på plats. Jag och disponenten satte oss på mitt rum. Vi hade interntelefon vilket vi aldrig använde, för vi satt inte långt i från varandra. Då använde jag interntelefonen och anropade Marianne: Vill ekonomichef Hyll komma komma till chefen och disponenten med kaffe. 

Marianne fattade det hela direkt och disponenten blev mäkta imponerad när kom med kaffet.

Kom gärna med egna kommentarer

Taggar

Dela


2 reaktioner på Linus julkalender: 17 december

Tack för mycket underhållande läsning, Linus, med denna julkalender, som sprider ljus i mörkret varje morgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *