Nyheter

Lions smyckar kommunen inför påsken

Nyheter I lördags samlades Lions på Håkans fastighetsservice i Skillingaryd för att sätta påskfjädrar, som både är certifierade och godkända, i björkarna

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

200 björkar är sålda till givmilda företagare och butiksinnehavare i kommunen,

– Många frågar efter björkarna och vill ha utanför sina företag och butiker. Eftersom de alltid är positiva till att sponsra oss med detta har vi i år sålt mer än  vi brukar, säger Lena Ohlsson från Lions.

Detta året går intäkterna till Lions forskningsfond mot folksjukdomar, bland annat cancer och diabetes, som genom forskningsfonden kan underlätta människors vardag.

– Vi hade god hjälp av lärare och elever från Fenix, som går barn och fritidsprogrammet. De gjorde detta som tack för att Lions bidrog med pengar till deras resa till Kenya, som var en partnerskapsresa med projekt, avslutar Lena.

Lions club Skillingaryd och Vaggeryd har under verksamhetsåret 2017-2018 delat ut en kvarts miljon där intäkterna kommit från julmarknad och annonsblad. Lokalt satsar Lions på aktiviteter på korttidsboende och gruppboende, högstadieskolans hälsoprojekt, mötesplatsen i Skillingaryd, fika på äldreboende, läger för Tjernobylbarnen eller enskilda behov. Nationellt skänks pengar till barndiabetesfonden, barncancerfonden, Lions forskningsfond mot folksjukdomar bland annat. Internationellt hjälper Lions till med Musikhjälpen, Fenix Kenya projekt, Nepal (syskola för flickor för att motverka trafficking, De glömda barnen, Vision For All, som är en glasögoninsamling.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *