Nyheter

Lista: Här är alla nya regskyltar i kommunen

Nyheter Antalet personliga registreringsskyltar på bilar minskade en aning under 2022. Men i Vaggeryds kommun skedde några nyregistreringar. Det visar statistik från Transportstyrelsen.

Foto: David Alin

Sett över hela Sverige så minskade de nya personliga registreringsskyltarna med tre procent. Vid utgången av 2022 fanns det dock 25 343 personliga registreringsskyltar i Sverige. 19 004 används på ett fordon i trafik.
– Antalet ärenden hos oss minskar en del. Det är möjligt att minskningen beror på mer osäkra ekonomiska tider, och att människor håller lite hårdare i plånboken. Samtidigt kan det röra sig om slumpen eftersom minskningen ändå är ganska liten. Det är svårt att dra några säkra slutsatser, säger Eva Isaksen, utredare på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Det var 1988 som möjligheten att skaffa personliga registreringsskyltar kom till. En registrering gäller i tio år. Men det är dyrt, över 6 000 kronor kostar det. När registreringstiden går ut finns det möjlighet att förlänga den med fem eller tio år.

I Vaggeryds kommun skedde inga förlängningar under 2022. Däremot fyra nyregistreringar och dessa var:

ANDRI D
IQ
OUTDOOR
PIMPAD

Taggar

Dela


1 reaktion på Lista: Här är alla nya regskyltar i kommunen

Hej på er 👍 vi skickade in vår men det var kul så länge det varade men kostar mer än det smakar 👎

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *